Parrillada
Ha már szó esett a nemzeti italról, a matéról, ne maradjanak ki a finom étkek sem a felsorolásból.
A parrillada – másnéven asado – a grillezett húsok titkos argentin világába kalauzol el, hogy egy életre átértékelje bennünk a műfajról alkotott képet. A gauchóktól származó grillezés hagyománya nagy becsben van tartva Argentínában és szaftos bordák, kolbászok, marhasteakek és sertéshúsok nyílt tűzön sütött garmadával ajándékozza meg az enni szerető utazókat.
Egy igazi argentin parillada már délben elkezdődik és akár estig is eltart, s a frissen sülő ételek fogyasztása közben jókat beszélgetnek, finom borokat is kóstolgatnak a barátok, családtagok.
Zamatos sültek meghintve némi chimichurrival (egy másik argentin jellegzetesség: fokhagymás-petrezselymes, zöld salsa), leöblítve egy pohár jófajta Malbeccel – ez is Argentína egy kihagyhatatlan élménye!
Zamatos sültek meghintve némi chimichurrival (egy másik argentin jellegzetesség: fokhagymás-petrezselymes, zöld salsa), leöblítve egy pohár jófajta Malbeccel – ez is Argentína egy kihagyhatatlan élménye!
Kapcsolódó inspirációk:
Dél-Patagónia jég szabdalta vidékén, a Los Glaciers Nemzeti Parkban kápráztatja el csodálóit
Dél-Patagónia jég szabdalta vidékén, a Los Glaciers Nemzeti Parkban kápráztatja el csodálóit