Édes csábítás itthon is
Az édességek készítése igazi művészet. A hideg vízzel, fűszerekkel habosított kakaót már a maják is ismerték és az Istenek eledelének tartották. A spanyol hódítók először 1519-ben találkoztak ezzel az itallal és alapanyagával, a kakaóbabbal, amely az Amazon sűrű őserdeiből vándorló indián törzsekkel jutott el Mexikóig.
Európába már csokoládé formájában érkezett 1615-ben III. Fülöp spanyol király leányának hozományaként. Először gyógyszerként – frissítő és erősítő szerként - készítették el a patikusok, majd idővel inkább élvezeti értékéért kezdték fogyasztani a francia udvarban. XIV. Lajos, Casanova, Napóleon és Mozart is nagyra tartotta a sokszor csak szerelem elixírjeként emlegetett nedűt. A 18. század végéig a csokoládét italként fogyasztották, vízzel, fűszerekkel, speciális receptúrák alapján. A napjainkban ismert szilárd csokoládék a 19. században jelentek meg az új eljárásoknak köszönhetően, melynek során a kakaóbabból és kakaóporból egy holland vegyész segítségével kakaóvajat tudtak előállítani. A csokoládékészítés művészete hazánkban is több évszázados múltra vezethető vissza, ismerjük meg és lessünk be az ország legcsábítóbb manufaktúráiba és kóstoljuk meg az évszázados receptúrák ízvilágát.
Szamos Csokoládé és Marcipán Múzeum
Budapest szívében a Szamos Csokoládé Múzeumban a 20-as évekbeli cukorkabolt és a századfordulós csokoládéműhely egykori életébe kaphatunk betekintést a marcipán különlegességek mellett. Megismerkedhetünk a csokoládékészítés titkaival és megcsodálhatjuk azokat az aprólékos munkával megszobrászkodott marcipán műalkotásokat is, mint például az országház tökéletes miniatűr mása.
Szerencsi bonbon
1923-ban nyitotta meg kapuit a szerencsi csokoládégyár, melynek ikonikus termékei, mint a Macskanyelv, Állat ABC, Vár Csokoládé, Szerencsi Retró szelet belföldön és külföldön is hamar népszerű termékekké váltak. Az interaktív csokoládéműhelyben saját magunk alkothatjuk meg a csokoládékülönlegességeket és az üzemi méretű előállítás titkaiba is betekintést nyerhetünk.
Csokoládémúzeum Budapest
A Csokoládémúzeum kiállításán nem csak az olvadó csokoládé gasztronómiai élvezetében merülhetünk el, hanem olyan kulturális utazást tehetünk, melynek során százéves csokoládé készítő eszközöket, ikonikus csokoládé csomagolásokat ismerhetünk meg, miközben századfordulós csokoládéboltok kirakataiban gyönyörködhetünk. Az igazi élvezetet a csokoládé szökőkútba mártott finomságok kóstolása teszi teljessé, valamint saját csokoládénkat is elkészíthetjük és feldíszíthetjük a program során.
Harrer Csokoládéműhely – Sopron
Az osztrák gyökerekhez visszanyúló Harrer Csokoládéműhely 2009 óta várja az édességek szerelmeseit modern építészeti stílusban megalkotott műhelyében, ahol minden terméket kézzel készítenek. Táblás és törtcsokoládék, forró csokoládék, bon-bonok és trüffelek varázsvilága ez, ahol minden alapanyag válogatott forrásból származik és kizárólag természetes eredetű. Bármelyik programot is választjuk, egy napra - büntetlenül - Csukás István népszerű mesefigurájává Gombóc Artúrrá válhatunk, és elmondhatjuk magunkról, hogy szeretjük: a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a csomagolt csokoládét, a meztelen csokoládét, az egész csokoládét, a megkezdett csokoládét, az édes csokoládét, a keserű csokoládét, a csöves csokoládét,a mogyorós csokoládét, a tejcsokoládét,a likőrös csokoládét, a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon.
Kapcsolódó inspirációk:
Etyek a gasztronómia igazi fellegvárává nőtte ki magát az elmúlt években, se szeri, se száma a páratlan gasztronómiai élményeket nyújtó pincészeteknek és vendéglátóhelyeknek.
Etyek a gasztronómia igazi fellegvárává nőtte ki magát az elmúlt években, se szeri, se száma a páratlan gasztronómiai élményeket nyújtó pincészeteknek és vendéglátóhelyeknek.
Magyarország egyik legimpozánsabb barokk kastélya Erzsébet királyné kedvelt pihenőhelye volt, ahol szenvedélyének, a lovaglásnak is hódolhatott.
Magyarország egyik legimpozánsabb barokk kastélya Erzsébet királyné kedvelt pihenőhelye volt, ahol szenvedélyének, a lovaglásnak is hódolhatott.
Csokorba gyűjtöttük a történelemmel átitatott táj legérdekesebb látnivalóit és hungaricumait, ahol érdemes elkalandoznunk elődeink lábnyomain.
Csokorba gyűjtöttük a történelemmel átitatott táj legérdekesebb látnivalóit és hungaricumait, ahol érdemes elkalandoznunk elődeink lábnyomain.
A magyar népviselet négy nagyobb táji típusát különböztethetjük meg egymástól: a dunántúlit, a felföldit, az alföldit és az erdélyit.
A magyar népviselet négy nagyobb táji típusát különböztethetjük meg egymástól: a dunántúlit, a felföldit, az alföldit és az erdélyit.
A magyar fűszerpaprika íze mellett hungarikum csoda-fűszerünk története is figyelemreméltó.
A magyar fűszerpaprika íze mellett hungarikum csoda-fűszerünk története is figyelemreméltó.
Hazánk változatos tájain barangolva számos olyan kalandparkra lelhetünk, ahova érdemes betérnünk, ha izgalmas és újszerű élményprogramra vágyunk.
Hazánk változatos tájain barangolva számos olyan kalandparkra lelhetünk, ahova érdemes betérnünk, ha izgalmas és újszerű élményprogramra vágyunk.
A Balaton-felvidék legszebb táján, a Káli-medence közepén izgalmas kompozíció ragadja meg a figyelmet.
A Balaton-felvidék legszebb táján, a Káli-medence közepén izgalmas kompozíció ragadja meg a figyelmet.
Kapcsolódó ajánlatok:
Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.