5 finomság a Maldív-szigetekről
Ezeket a maldív finomságokat nem szabad kihagyni!
Mas roshi
A mas roshi egy ízig-vérig hagyományos Maldív-szigeteki snack, amely tulajdonképpen egy töltött, sült tészta. Az alaptészta lisztből, olajból, vízből és sóból áll, míg a töltelék füstölt tonhalat, kókuszreszeléket, csípős paprikát, hagymát, fokhagymát, gyömbért és darált curry leveleket tartalmaz.
A tésztát alaposan átgyúrják majd ellapítják, ekkor kerül bele a töltelék. Mielőtt a serpenyőbe kerül, összetekerik. Ha aranybarnára sült, frissen tálalják.
Mas huni
A mas huni a hagyományos Maldív-szigetek-i reggeli. Tonhal, hagyma, aprított kókuszdió és csípős csilipaprika felhasználásával készül. Az összetevőket egy tálban összekeverik majd sóval és borssal ízesítik. Az ételt hagyományosan huni roshival, a maldív lapos kenyérrel szolgálják fel.
A mas huni jellegzetes kísérőjeként gyakran édesített forró teát kínálnak. Ideális esetben a mas huni-t hidegen kell tálalni, míg a roshi kenyérnek frissen sültnek és melegnek kell lennie.
Garudhiya
Ez a tápláló halászlé az egyik legfontosabb Maldív-szigeteki étel. Általában tonhal darabokkal készül, amelyeket lassú tűzön forralnak. A fűszerek között megtaláljuk a curryt, a hagymát és a friss csilipaprika.
A levest friss csilipaprika, szeletelt vöröshagymával, rizzsel, citrommal és roshival (maldív lapos kenyérrel) szolgálják fel.
Maldív-szigeteki hal
A Maldív-szigeteki hal helyben készülő szárított haltermék, amely jellemzően tonhalból készül. A termék a szigetek egyik legfontosabb halterméke és azokból az időkből származik, amikor a hűtés és az áram még nem volt elérhető.
A hagyományos feldolgozási módszer szerint a halakat megmossák és megtisztítják majd tengervízben megfőzik. A főzés után a nyúzott és kicsontozott tonhal füstölésen és napon való szárításon esik át.
Gu3lha
A gulha a Maldív-szigetek nemzeti étele. Hasonlít a mi zsömlénkre, azzal a különbséggel, hogy különböző töltelékekkel készül. Füstölt halakkal, például Maldív-szigeteki hallal, szárított kókusszal és hagyma töltenek meg. A különleges harapnivalókat a hotaa néven ismert kis kávézókban kínálják. A gulhát egy csésze forró édesített teával a legjobb elfogyasztani.
Kapcsolódó inspirációk:
Az évek során sok ikonikus személy változtatta meg az utazásról alkotott képünket, a felfedezőktől a vállalkozókig.
Az évek során sok ikonikus személy változtatta meg az utazásról alkotott képünket, a felfedezőktől a vállalkozókig.
A turisztikai ágazat jövőjét meghatározó újítások az akkumulátorral működő óceánjáróktól a mikroalgákból előállított repülési bioüzemanyagig.
A turisztikai ágazat jövőjét meghatározó újítások az akkumulátorral működő óceánjáróktól a mikroalgákból előállított repülési bioüzemanyagig.
Összeállítottunk egy válogatást a világ legszebb vagy legkülönlegesebb tengerpartjaiból.
Összeállítottunk egy válogatást a világ legszebb vagy legkülönlegesebb tengerpartjaiból.
Részletes útmutató a Maldív-szigetekhez. Segítünk a választásban!
Részletes útmutató a Maldív-szigetekhez. Segítünk a választásban!
Íme néhány szórakoztató tény a Maldív-szigetekről, amelyeket valószínűen kevesen ismernek.
Íme néhány szórakoztató tény a Maldív-szigetekről, amelyeket valószínűen kevesen ismernek.
A Maldív-szigeteken a vadon élő állatok ritka fajai várják a turistákat.
A Maldív-szigeteken a vadon élő állatok ritka fajai várják a turistákat.