Illatok és ízek nyomában Marokkóban
A marokkói ételek világszerte ismertek a fűszerekkel és fűszernövényekkel telített, gazdag ízvilágukról, valamint a lassan főzött húsételeikről és a finom kuszkuszról. Sok különleges fogás van, melyet érdemes bakancslistánkra tűzni.
A marokkói konyha fő hatásai a berber, a maghreb, a zsidó és az arab kultúrákra vezethetők vissza. Nagyon egyedi, olyan ízekkel gazdagított, amelyekkel a világon máshol nem találkozhatunk.
Tagine
![Illatok és ízek nyomában Marokkóban - OTP Travel Utazási Iroda](/userfiles/Inspiraciok/marokko/illatok-izek-nyomaban/1-tagine2.jpg)
A tagine tulajdonképpen egy kúp alakú főzőedény, amely általában kerámiából vagy agyagból készül. A marokkói konyha szerves részét képezi, és végtelen számú étel készíthető benne. Az egyik leggyakoribb a tagine-t csirkével és zöldségekkel készítik.
Marokkói szardínia
![Illatok és ízek nyomában Marokkóban - OTP Travel Utazási Iroda](/userfiles/Inspiraciok/marokko/illatok-izek-nyomaban/2-szardinia.jpg)
Marokkó a szardínia egyik legnagyobb exportőre, és Marokkóban is népszerű étel. Nagy kedvenc a chermoulával töltött szardínia. Leginkább a tengerparti városokban fogyasztják, de az ország más részein is esznek és árulnak szardíniát a piacokon. A töltött szardíniát általában előételként vagy köretként szolgálják fel.
Brochettes
![Illatok és ízek nyomában Marokkóban - OTP Travel Utazási Iroda](/userfiles/Inspiraciok/marokko/illatok-izek-nyomaban/3-brochette2.jpg)
A brochettes a kebab marokkói változata, és az egyik legjobb marokkói utcai étel, amely az egész országban kapható a piacokon. Nyárson tálalják, és lehet csirke-, bárány- vagy marhahús, amelyet kenyérrel és harissával kísérhetnek.
Kuszkusz
![Illatok és ízek nyomában Marokkóban - OTP Travel Utazási Iroda](/userfiles/Inspiraciok/marokko/illatok-izek-nyomaban/4-couscous2.jpg)
A kuszkusz egy másik tipikus marokkói étel, amelyet nem szabad kihagyni. Marokkó nemzeti ételeként ismerik el, és jellemzően zöldségekkel és valamilyen hússal tálalják.
Merguez kolbász
![Illatok és ízek nyomában Marokkóban - OTP Travel Utazási Iroda](/userfiles/Inspiraciok/marokko/illatok-izek-nyomaban/5-merguez.jpg)
A berber konyha másik helyi kedvence a merguez kolbász, amely bárányhúsból készül. Az egész észak-afrikai régióban népszerű, és ez alól Marokkó sem kivétel. Kenyérrel vagy tagine-ben tálalva is fogyasztható.
Chermoula
![Illatok és ízek nyomában Marokkóban - OTP Travel Utazási Iroda](/userfiles/Inspiraciok/marokko/illatok-izek-nyomaban/6-Chermoula.jpg)
A chermoula valójában egy sűrű pác, amelyet kifejezetten halak és tenger gyümölcsei elkészítéséhez használnak. Fűszerek és gyógynövények keveréke, mely különböző változatokban létezik.
Harira
![Illatok és ízek nyomában Marokkóban - OTP Travel Utazási Iroda](/userfiles/Inspiraciok/marokko/illatok-izek-nyomaban/7-Harira.jpg)
A harira egy ízletes lencse- és csicseriborsóleves, amelyet általában a ramadán alatt fogyasztanak a böjt végén, de éttermekben előételként is kérhető. Ez egy könnyen elkészíthető leves, ahol a levest gyakran marha- vagy bárányhúsból készítik és chaariya tészta hozzáadásával teszik még ízletesebbé.
Khobz
![Illatok és ízek nyomában Marokkóban - OTP Travel Utazási Iroda](/userfiles/Inspiraciok/marokko/illatok-izek-nyomaban/8-khobz2.jpg)
A kenyér a marokkói konyha szerves részét képezi, és sokféle változata létezik. A khobz az egyik legnépszerűbb kenyér Marokkóban, amelyet fatüzelésű kemencében sütnek, és általában különböző ételek mellé szolgálnak fel.
Kefta
![Illatok és ízek nyomában Marokkóban - OTP Travel Utazási Iroda](/userfiles/Inspiraciok/marokko/illatok-izek-nyomaban/9-kefta.jpg)
A kefta marokkói húsgombóc, amelyet kuszkusszal, zöldségekkel és különböző fűszerekkel tálalnak. A húsgombócok darált marha- vagy bárányhúsból készülnek, amelyet paprikával, hagymával, korianderrel, köménnyel és petrezselyemmel kevernek. Egyes receptek fahéjat, mentaleveleket és cayenne-i borsot is tartalmaznak.
Berber omlett
![Illatok és ízek nyomában Marokkóban - OTP Travel Utazási Iroda](/userfiles/Inspiraciok/marokko/illatok-izek-nyomaban/10-berber-omlett1.jpg)
A berber omlett nagyon népszerű reggeli Marokkóban, leginkább a shaksukára hasonlít. Egy tagine-ban főzik buggyantott tojással, paradicsommal, hagymával, paprikával, fűszerekkel.
Kapcsolódó inspirációk:
A vadvilág és természet szerelmesei számára Marokkó rengeteg felfedezni valót tartogat. Ismerje meg Marokkó természeti kincseit.
![Marokkó természeti szépségei](/userfiles/Inspiraciok/marokko/termeszeti-szepsegei/1-oazis.jpg)
A vadvilág és természet szerelmesei számára Marokkó rengeteg felfedezni valót tartogat. Ismerje meg Marokkó természeti kincseit.
Fez különleges atmoszférával rendelkezik. Ez a XIII. századi város egy multikulturális múltra visszatekintő császárváros, mely számtalan felfedeznivalót tartogat látogatói számára.
![Fez – Marokkó ékköve](/userfiles/Inspiraciok/marokko/fez/1-marokko-fez-Mosque-at-Bab-Guissa-Gate.jpg)
Fez különleges atmoszférával rendelkezik. Ez a XIII. századi város egy multikulturális múltra visszatekintő császárváros, mely számtalan felfedeznivalót tartogat látogatói számára.
„Louis, azt hiszem, ez egy gyönyörű barátság kezdete…” – nem is lehetne igazabb az idézet, mely az ikonikus Casablanca filmben hangzik el. Tartson velünk és barátkozzon Casablanca városával.
![Casablanca megelevenedett képkockái - OTP Travel Utazási Iroda](/userfiles/Inspiraciok/marokko/casablanca/1-marokko-casablanca-Hassan-II-Mosque.jpg)
„Louis, azt hiszem, ez egy gyönyörű barátság kezdete…” – nem is lehetne igazabb az idézet, mely az ikonikus Casablanca filmben hangzik el. Tartson velünk és barátkozzon Casablanca városával.
Kapcsolódó ajánlatok:
![](/offerpictures/bg/1028237.jpg)
![](/offerpictures/bg/1029021.jpg)
![](/offerpictures/bg/1065181.jpg)
![](/offerpictures/bg/1077944.jpg)